Zengő II.

Leiras Horgászrend Jegykínálat

Zengő II-es horgásztó

A Zengő II-es egy intenzíven telepített, völgyzárógátas, 1,5-2 méter mélységű, 3,7 hektáros tó. Pécsváradtól kb. 2 km-re délre, a Szederkény felé vezető aszfalt útról jobbra letérve, kövezett alapú úton bármilyen időben biztonságosan megközelíthető.

Főbb halai a ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, keszeg, kárász, de compóval is találkozhatunk. A tó iszapos és egyenletes, kevésbé akadós. A vízpartot sok helyen nádas és vízi növényzet szegélyezi, mely ivó- és búvóhelyként szolgál a halaknak. A tó északi kíméleti területénél nádszigetek tömkelege található, védett vízimadarak sokaságának nyújt élőhelyet. Ha a távolba pillantunk, nagy eséllyel láthatunk szarvas és őz csapatokat legelészni a környező legelőkön és erdőszéleken.

Zengő tavunk kedvelt a környékbeli horgászok körében. Jól kiépített horgászhelyek a parton, esőbeállókkal, tűzrakó helyekkel. A sütős-főzős horgászok azonban nem csak ezért keresik fel. A hangulatos, szép környezetben, kulturált körülmények között akár nagytestű halakkal is összeakadhatunk. A helyi csoport nagy gondot fordít a tisztaságra, a keletkezett hulladék nem maradhat a horgászhelyeken. Kialakításra került egy mozgáskorlátozott horgászhely, mely autóval megközelíthető. Továbbá van egy közösségi tér asztalokkal, padokkal, esőbeállóval, főzési lehetőségekkel a nagyobb baráti társaságok öröméért.

A tavon márciustól decemberig Non-stop horgászat és halőrzés van. Napijegyet a halőrháznál mindig lehet váltani. Területi jegyes tagok kiolvadástól befagyásig hódolhatnak szenvedélyüknek. Aki itt engedélyt vált, ritkán távozik zsákmány nélkül!

Tartalmas kikapcsolódást és jó fogást kívánunk!

Helyi csoportvezető: Mehlmann Nándor Tel: 06-30/649-30-25

térkép