Üszögpusztai-tó

Leiras Horgászrend Jegykínálat

Üszögi horgásztó

Közvetlenül Pécs szomszédságában, attól kelet-délkeletre Pécs és Kozármisleny között terül el az Üszögpusztai horgásztó. A béke és a csend kicsiny szigete ez a víz a nagyváros forgatagában. Ez egy völgyzárógátas tó, területe 4,3 ha. Az átlagmélysége 1,3 m, egyenletes, iszapos, kevésbé akadós fenékviszonyokra lehet számítani. A tavat sok helyen víz széli nád, gyékény szegélyezi.

Vízében ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, kárász, keszeg, kevés méretes törpeharcsa találja meg a megfelelő életfeltételeket. 2020-ban elkezdtük az előnevelt balinok kihelyezését is. A tavon megfelelőek a halak szaporodási körülményei, valamennyi halfajunk sikerrel leívik.

Egy könnyen meghorgászható víz, mely azok számára is élményt nyújt, akik csak pár órára tudnak kiszabadulni a hétköznapokból. A városhoz való közelségének köszönhetően kevesebbet kell utazni, így több idő marad a horgászatra. Havi rendszerességgel végzünk telepítéseket, az eredményes békéshalazás mellett jó eséllyel zsákmányolhat ragadozó halat is.

Az északi oldalon elérhető egy parkoló, azonban az út szélén is tökéletesen meglehet állni. Egy-egy mozgáskorlátozott parkolási lehetőséget is biztosítottunk mind a két oldalon.

Márciustól decemberig Non-stop lehet horgászni, napijegyet az irodában, a Fish-Master horgászboltban és halőrháznál vásárolhatnak a kedves idelátogatók. A területi jegyes tagjaink számára egész évben engedélyezett a horgászat a tó kiolvadásától a befagyásig.

Kapcsolat: 06 30 526 4200

térkép